Digitala grattishälsningar på Facebook

Att vara vänner på Facebook är ett kapitel för sig och ordet vän får plötsligt olika betydelser. Det ska inte förkastas att kontakten och vänskapen man bygger på Facebook kan skapa enorma nätverk av likasinnade, nya kontakter från jordens alla hörn och ge dig möjlighet att upptäcka nytt. Den bästa skulle kunna vara att med de personer som man redan har en fysisk vänskap med sedan gammalt men man av olika anledningar inte kan träffas, så är det en enorm möjlighet att på ett enkelt och dagligt sätt hålla kontakten även med de vänner som befinner sig på andra sidan jordklotet.

Hälsningar på Facebook

Att bli påmind om vännernas födelsedagar är trevligt och de digitala hälsningarna flödar. Färgade bakgrunder, roliga kort, personliga bilder och käcka texter. Men varför inte! Det viktiga är inte hur din digitala grattishälsning ser ut, utan att den är ärlig och hade varit minst lika varm och hjärtlig om ni som två vänner hade mötts på gatan. Sätt ingen press på dina vänner att det ska skickas hälsningar, räkna inte vilka som har eller vilka som inte har skickat en digital grattishälsning till dig på Facebook. Njut av de glada tillropen som kommer och hitta en glad och positiv känsla i en digital grattiskram från andra sidan jordklotet.

Olika typer

Med allt från en enkel rad till filmer och bilder. Systemet i Facebook hjälper dig mer än gärna till hur du kan fira dina vänner. Skicka en grattishälsning med blommig bakgrund, välj ett av korten du tog från senast ni möttes, använd den lilla filmen som Facebook sätter ihop med er två i huvudrollen. Tillvägagångssätten är många, några är mer personliga än andra. Kanske du har ett tokroligt kort på födelsedagspersonen som du kan skicka och förnöja dagen för den hyllade med ett skratt, men även för många av vännerna. Gör dem precis som du vill, om du vill och som du tror att den grattade uppskattar.

Publicerat i födelsedag | Comments Off on Digitala grattishälsningar på Facebook

Skicka ett digitalt julkort

Att skicka julkort är en tradition sedan slutet av 1800-talet. Postsystemet med tillförlitliga leveranser till en överkomlig portokostnad hade utvecklats och folk kunde skicka en hälsning, ett par ord och en berättelse till sina nära och kära långt bort. Julkort har alltid varit en avspegling av samhället och figurerna och motiven kan idag ge oss bilder av hur julen uppskattades.Motiven på julkorten var ofta målade av mer eller mindre kända konstnärer och producerades i massor då denna postala hälsningsmöjlighet utvecklades och blev tillgänglig för gemene man. Fraser som ‘fridfull jul’ och ‘välsignad jul’ hörde till vanligheterna då julen var starkt kopplad till kyrkan och ledighet. Idag är det en enklare ton i texten och ofta en generell hälsning och en önskan om God Jul.

Klassiska motiv

Motiven speglade samhället och i fattiga tider var julkorten mer romantiska med dignande bord och välklädda människor, barnen lyckliga med lysande ögon och ett stort fång av julklappar under den stora granen. Den amerikanska jultrenden lyste igenom i sin tid när jultomten som figur ståtade med stor mage och långt vitt skägg. Julkorten anammade snabbt den tecknade filmens uttryck med klassiska julsymboler och karakteristiska seriefigurer.

De moderna motiven idag

Traditionen av att skicka ett julkort och en julhälsning håller fortfarande i sig, både med de rent fysiska korten men framför allt har de digitala julkorten fullkomligt exploderat. som motiv idag är familjen med betoning på barnen det allra vanligaste. Kanske en bild från sommarresan, en kväll på badbryggan hemmavid eller ett nytaget kort på alla barnen inklusive katten, iklädda tomteluvor.

Digitala julkort i massor

Det skickas tusentals och åter tusentals digitala julkort varje år. De allra flesta skapade i ett program med förutbestämda designmallar. Här väljer du ut en ram, en text och kanske någon dekoration för att sedan spara och skicka genom sociala medier och via mejl. Digitala julkort kommer förhoppningsvis inte att slå ut traditionen med de klassiska korten skickade per post, utan förbli ett mer privat alternativ.

Publicerat i högtider | Comments Off on Skicka ett digitalt julkort

Digitala födelsedagskort skänker glädje

Glöm inte bort att gratulera någon som du tycker om på hans eller hennes födelsedag. Att skicka födelsedagskort har en lång historia. Det första födelsedagskortet skickades redan år 1882 och frimärket kostade då endast 3 öre. Med ett födelsedagskort visar man uppskattning, uppmärksammar och skänker glädje till andras stora dag.Förr i tiden dekorerades ofta gratulationskort med motiv av vackra blommor, eller motiv av leksaker och ballonger om de var till barn. Ofta var de dubbelvikta så att man på insidan kunde skriva en hälsning till mottagaren. Det blev snart standard att ett paket skulle återföljas av ett fint kort.

Gratulera någon digitalt

Idag så kan man sända sina gratulationer online, tillsammans med ett digitalt födelsedagskort. Många människor flyttar ofta runt och reser mycket så ett digitalt födelsedagskort är ett utmärkt sätt att se till att din gratulation kommer fram i tid till mottagaren. Ett digitalt kort kan man dessutom sända i sista minuten.Därmed behöver man inte oroa sig för att behöva planera när man ska sända sitt gratulationskort. Man kan enkelt skicka ett digitalt gratulationskort samma dag och det når mottagaren inom några minuter. Den långsamma postgången är därför inte längre ett problem. Att sända kort online är det nya moderna gratulationssättet.

Välj ett vackert kort och tryck sänd

Idag finns det många hemsidor som man kan använda för att sända kort digitalt. Ofta finns det färdigt motiv och vackra fotografier att välja mellan. Det är heller inte ovanligt att man kan ladda upp sitt egna fotografi till kortets framsida. Sedan behöver man bara skriva en fin text där man gratulerar mottagaren.Att skicka digitala gratulationskort är väldigt bra för miljön. Det skänker samma glädje som ett papperskort, samtidigt som man gör en god sak. Ett egengjort, kreativt kort är dessutom roligare att motta än ett vanligt papperskort som man köpt i en matbutik. Så passa på att överraska någon – alla uppskattar ett födelsedagskort!

Publicerat i födelsedag | Comments Off on Digitala födelsedagskort skänker glädje